Katka Koščová živě v rádiu a na YouTube

8. prosinec 2013

Slovenská zpěvačka Katka Koščová v prosinci zavítala do studia Českého rozhlasu Olomouc, kde jste mohli slyšet její jedinečný vánoční koncert. Katka Koščová patří mezi zjevení slovenského popu. Podobně jako u nás Aneta Langerová i první slovenská Superstar si jde svou vlastní cestou.

Už její druhé album Naboso přineslo zajímavý mix písničkářství a různých hudebních stylů, aby vše naplno rozkvetlo na třetí desce Nebotrasenie. Spojení písniček s básnickou sbírkou a ilustracemi je dnes sběratelským kouskem a v jedné z anket Českého rozhlasu skončilo na 4. místě mezi nejlepšími alby roku 2009.

Zajímavou kapitolou Katčina hudebního života je spojení s kapelou Neřež, kde zpívá dokonalou češtinou a po svém hity Zuzany Navarové z "nerezovských dob", což posluchači mohou posoudit na nedávno vydaném koncertním CD.

Koncert Katky Koščové

V loňském roce Katka Koščová natočila vánoční album plné tradičních koled v novém balení s názvem Štědrý večer. Titulní skladbou s textem Michala Horáčka je duet s Vojtou Dykem a už i na západ od řeky Moravy se z ní stal hit adventních dní. Především písničky z téhle desky jste mohli slyšet v Koncertu Studia noc v živém vystoupení z Olomouce ve středu 18. prosince ve 20:00 hodin.

Koncert jste mohli poslouchat nejen na všech regionálních stanicích Českého rozhlasu, ale také jste se mohli dívat na online videopřenos na YouTube kanálu Českého rozhlasu.

Koncert Studia Noc naladíte vždy na frekvencích regionálních stanic Českého rozhlasu. (přehled frekvencí uvidíte po kliknutí na linky)

Český rozhlas Brno (Jihomoravský a Zlínský kraj)
Český rozhlas České Budějovice
Český rozhlas Hradec Králové
Český rozhlas Olomouc
Český rozhlas Ostrava
Český rozhlas Pardubice
Český rozhlas Plzeň (Plzeňský a Karlovarský kraj)
Český rozhlas Region (Středočeský kraj a Vysočina)
Český rozhlas Sever (Ústecký a Liberecký kraj)

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.