Koncert Světlo pro Světlušku znovu na Radiožurnálu!

28. říjen 2013

V sobotu 2. listopadu se bude v pražské Lucerně slavit. Tradiční, letos už 10. benefiční večer Světlo pro Světlušku nabídne jako obvykle posluchačům setkání s mnoha vzácnými hosty. Dění na pódiu vám Radiožurnál nabídne v přímém přenosu.

V sobotu 2. listopadu ve 21.30 začne ve velkém sále pražské Lucerny benefiční večer na pomoc nevidomým. 80minutovým přímým přenosem provede posluchače moderátor Vladimír Kroc. A o zajímavé okamžiky tu určitě nebude nouze.

Vždyť podpořit Světlušku a popřát jí k desátým narozeninám přijdou kromě Anety Langerové, která je patronkou projektu, i další vzácní hosté, třeba Hana Maciuchová, Marie Rottrová, Marta Kubišová, Táňa Vilhelmová, Ivan Trojan, Jana Kirschner, Vojta Dyk, Eliška Balzerová, BUTY, Hradišťan nebo Bára Hrzánová.

Koncertem, který vysílá v přímém přenosu také Česká televize, provede diváky dvojice Adela Banášová a Pavel Liška. Na pódiu se jako obvykle představí i talentovaní nevidomí umělci, například sbor Canti di Praga, Kühnův dětský sbor, děti ze Školy Jaroslava Ježka a také ze Školy pro zrakově postižené na náměstí Míru.

Bude se i tančit!

Jen pro tento večer vznikají netradiční duety, které doprovodí 160členný Světluščí sbor vidících a nevidících, stejně jako unikátní reportáže dokumentaristky Olgy Špátové. Světlo pro Světlušku navazuje na ČT1 na StarDance, a tak do Lucerny přitančí také její účastníci Matěj Ruppert a Ondřej Brzobohatý. Že se tančit dá i bez pomoci zraku, předvede hned v úvodu programu i Aneta Langerová s nevidomým tanečníkem Alešem Příborským.

Patronka Světlušky se těší, že letos rozzáří celou pražskou Lucernu: „Po roce společně doplníme světlo do lucerničky, kterou drží v ruce Světluška. Její lucerna vypadá maličká, ale díky světlu, které jí dávají naši dárci, je maličká jen na pohled. Světluška z té malé lucerny dokáže rozdat spoustu světla a radosti.“

Benefiční koncert moderují Pavel Liška a Adela Banášová

Peníze pomohou nevidomým

Pokud byste chtěli zažít jedinečné okamžiky na vlastní kůži přímo v pražské Lucerně, vstupenky na sobotní benefici si můžete koupit v předprodeji sítě Ticketpro a Ticketstream od 300 Kč, v den konání na místě vyjdou o padesát korun dráž. Výše vstupného je dobrovolná a je příspěvkem do sbírky Světluška.

V uplynulých letech rozdělila Světluška na přímou pomoc nevidomým více než 90 miliónů korun. Během přímého přenosu mohou diváci a posluchači využít speciální call-centrum, kde se v roli operátorů vystřídají známé osobnosti, které ten večer přijdou Světlušce poblahopřát.

Pozvánka na koncert Světlo pro Světlušku 2013
autor: anr
Spustit audio