Poslechněte si, jak slaví Věra Martinová

20. listopad 2013

Po odchodu ze slavných Schovanek se Věra Martinová stala nezpochybnitelnou první dámou české country. Čtvrt století sólové kariéry slaví tím nejlepším způsobem - na pódiu. Malý dům nad skálou, Až na vrcholky hor, Toulavý džíny Nebe, peklo, ráj - hit za hitem zpívala i na listopadovém vystoupení v Hradci Králové. Skvělou atmosféru našlapaného Country klubu Lucie zachytily mikrofony Českého rozhlasu a celý koncert uslyšíte 20. listopadu v regionálním vysílání.

Rozhlasová magie umí vzbudit zvídavost. Nemůžete-li být přímými svědky, lecčehos se při poslechu dovtípíte. Třeba neuvěřitelné chlapské pozornosti spoluhráče Jamie Marshalla, nebo že mládenci u zvuku a záznamové techniky hráli extraligový mistrák. Že návštěvníky bolely dlaně od potlesku, vydýchali všechen vzduch, a navzdory tomu večírek s Věrou Martinovou dopadl báječně...

Koncert Věry Martinové v Country klubu Lucie v Hradci Králové

Věra Martinová se jako Věra Šolínová narodila v Opočně. Prvním jejím větším úspěchem na hudební dráze bylo druhé místo na festivalu Mladá píseň v Jihlavě. Následovalo první profesionální angažmá v Orchestru Gustava Broma a v letech 1982-1986 vystupování s dívčí country kapelou Schovanky. Zlomem v její kariéře byl nejen odchod na sólovou dráhu, ale především nazpívání hitu Malý dům nad skálou.

Koncert Studia Noc s Věrou Martinovou naladíte ve středu 20. listopadu po 20. hodině v rádiu vašeho kraje (přehled frekvencí uvidíte po kliknutí na linky)
Český rozhlas Brno (Jihomoravský a Zlínský kraj)
Český rozhlas České Budějovice
Český rozhlas Hradec Králové
Český rozhlas Olomouc
Český rozhlas Ostrava
Český rozhlas Pardubice
Český rozhlas Plzeň (Plzeňský a Karlovarský kraj)
Český rozhlas Region (Středočeský kraj a Vysočina)
Český rozhlas Sever (Ústecký a Liberecký kraj)

autor: VS
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.