Zveme na novinkovou prózu Ireny Šindlářové „ÁBR FÁBR“

2. leden 2014

Muzeum umění Olomouc a Český rozhlas Olomouc vás ve středu 12. února 2014 od 18:30 hodin co nejsrdečněji zvou za účasti tvůrců do Besedního sálu Muzea umění Olomouc na veřejný poslech novinkové četby na pokračování z rukopisu autobiografické novely odehrávající se v jesenických horách i v Olomouci.

Autorka Irena Šindlářová (1951), která je známa zejména skrze své pohádky, básně a místopisné opusy, se rozhodla pro Český rozhlas napsat svoji první čistě beletristickou prózu. Nazvala ji podle dětského rozpočitadla Ábr Fábr.

V literárně ztvárněných reminiscencích životních epizod vypráví o svých životních prohrách, zklamáních, úzkostech, ale taky komických příhodách. Je to otevřená zpověď tvůrčího člověka, plná pravdivých obrazů, které jsou sdělné všem generacím posluchačů, potažmo čtenářů.

Režisér Michal Bureš novelu „Ábr Fábr“ nastudoval s herečkou Valérií Zawadskou, která jí vdechla podobu třídílné četby na pokračování. Veřejný poslech tohoto nevšedního tvůrčího počinu bude doprovázen projekcí uměleckých fotografií Ludvíka Mazura.

autor: Michal Bureš
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.