Povídky Jaroslavy Pechové přilákaly desítky posluchačů

18. září 2015

V úterý 15. září od 19.00 hodin se po prázdninové odmlce v KS ArtUm uskutečnil další Večer s literaturou v rámci projektu Daruj chvilku s Českým rozhlasem Olomouc.

V podání Jiřího Nebenführa zazněly nejdříve povídky z knihy Olomoucké šprýmování. Tato kniha zatím vyšla v dvojjazyčné verzi, ale nyní se připravuje nové vydání. Inspirací spisovatelce k těmto povídkám byly skutečné události.

Příjemným zpestřením byla přítomnost aktérů první povídky Koncert naruby. Zazněla i povídka Mamut, která bude součástí nového vydání Olomouckého šprýmování.

Pak ještě zazněly povídky z knihy Zpáteční lístek do posledního ráje Oty Pavla. Tato kniha je vyznáním kraji spisovatelčina dětství. Především je však vyznáním velkému člověku Otu Pavlovi. V knize spisovatelka použila úryvky z korespondence a Pavlovy tvorby.

Na závěr večera se rozvinula volná diskuse s autorkou Jaroslavou Pechovou, která byla na Večeru s literaturou osobně přítomna.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.