Uviděl jsem klobouk plný dolarů a hned jsem chtěl zpívat, říká Noid

Václav Noid Bárta dal o sobě poprvé vědět na přelomu milénia jako zpěvák skupiny Dolores Clan. Vzápětí vstoupil na muzikálová pódia a dodnes jde z role do role. Stačil se oženit a rozvést s Lucií Bílou, založit rodinu, natočit dvě sólová alba a přijít k nám na rozhovor.

Stačí se na něj podívat a jeho pětatřicítku byste mu nehádali ani náhodou. V očích mu hrají ohníčky mládí, je neposedný, jako by už už chtěl něco vyvést. Prostě věčný kluk.

Jeho práce ale napovídá, že umí být dříč, cílevědomý a odpovědný. Narodil se do hudební rodiny a zpěvákem chtěl být od malička.

„Asi ve čtyřech letech jsme jeli zpívat krajanům do Ameriky. Měli jsme před vystoupením a já říkal, že se mi nechce. Pak se tam ale objevil pán s kovbojský kloboukem plným dolarů a bylo rozhodnuto,“ směje se dnes Václav.

Na prknech, která znamenají svět, jde v muzikálech z role do role. „Nejvíc mi učaroval Jesus Christ Superstar, kde jsem měl možnost zpívat i obě hlavní role. Užívám si ale i roli sluhy Lurche v Adamsově rodině. Jen tu pomalou chůzi jsem musel nadřít,“ vysvětluje Noid.

Před koncem roku vydal nové cédéčko s názvem Jedinej krok s výhradně původním materiálem.

„Chystám se ho teď představit fanouškům i živě, máme termíny i na Moravě. Sem se vždycky hodně těším, mám to tady rád,“ dodává Bárta.

Dvě písničky z jeho novinky jsme stihli představit i během našeho povídání.

Spustit audio