Z Plecharény jsem byl napoprvé trochu v šoku, přiznává hokejista Vilém Burian

Hokejový útočník Vilém Burian oblékal jako junior dres Sparty Praha, extraligové finále si zahrál v dresu brněnské Komety. Aktuálně už druhou sezónu nosí na prsou kohouta a patří mezi pilíře olomoucké sestavy.

Útočník HC Olomouc Vilém Burian začínal s hokejem v domovské Třebíči a na Hanou přišel v minulém roce. V první sezóně si u nás připsal 19 bodů za 10 gólů a 9 asistencí, takže se mu nepodařilo překonat své maximum 26 bodů za sezónu.

Do současného ročníku vlétl čtyřmi brankami v úvodních kolech, v posledních zápasech už ale vyšel naprázdno. „Asi mi zvlhnul střelecký prach,“ směje se vytáhlý útočník, který ale bývá úkolován spíš obranně.

S bruslením začínal už ve třech letech a přes svou výšku (bez šesti centimetrů dva metry) je na ledě poměrně obratný. Soupeři tak dokáže dělat velké problémy. Původně nosil číslo 16, při přechodu do Brna ale nebylo volné, a tak zvolil 24, která mu zůstala i v Olomouci.

Vilém Burian 24 - HC Olomouc

O velkých hokejových zážitcích, špatném startu do sezóny i fanoušcích Komety a Olomouce jsme si povídali na vlnách ČRo Olomouc dopoledne před zápasem v Brně.

Spustit audio