Asistoval jsem Davidu Copperfieldovi, říká hrdě kouzelník Karel Pomahač

11. červenec 2017

„Kouzlit jsem začal, abych zapůsobil na své spolužačky, směje se kouzelník Karel Pomahač. Začínal s kartami, uchvátila ho kouzla, která si našel na internetu. Dřel je doma, aby se co nejrychleji mohl vytáhnout. Nad čímž dneska kroutí hlavou. Spěch se v magii nevyplácí.

Snad nikdy ho nepřekvapíte, je připravený kdykoli nějaké kouzlo ukázat. Po kapsách má spoustu rekvizit - karty, kroužky, gumičky, peníze. Proměna tisícovky v dvoutisícovku se líbí všem. Peníze vám ovšem nedá, strčí si je zpátky do kapsy.

Karel Pomahač o sobě říká, že je komediální kouzelník. Rád baví lidi, nejen triky, ale i vtipnými průpovídkami. Věnuje se mikromagii, přijde za vámi ke stolu, popovídá si s vámi a jen tak mimochodem, lehce vám předvede pár kousků. A nezopakuje, to kouzelníci nedělají. Vědí, že už byste se na kouzlo dívali jinak a mohli něco odhalit.

Spoře oděnou asistentku ani jiného pomocníka nemá. On sám ale na chvíli v Las Vegas spolupracoval s věhlasným Davidem Copperfieldem.

„Chtěl pomocníka, který by splnil tři podmínky. Musel umět anglicky, nesměl být novinář a kouzelník. No, v jednom případě jsem zalhal. Ale bylo to úžasné,“ vzpomíná na svůj pobyt mezi největšími kouzelníky světa na konferenci Magic Live 2011.

Kouzelník Karel Pomahač

Baví ho divadlo, má k němu blízko. Vidět jste ho mohli v Divadle Tramtarie ve stand-up pořadu Herci na ležáka. Spolupracuje i s Moravským divadlem, kde s herci nazkoušel řadu obtížných triků do představení Mistr a Markétka.

„Šlo jim to skvěle, zvládli to jak mladší, tak starší herci. Zatím jsme vůbec nemuseli mít nějakou další zkoušku,“ usmívá se.

autor: voj
Spustit audio