Hrát s Jiřinou Jiráskovou a Viktorem Preissem jsem se v začátcích strašně bála, říká Kateřina Brožová

Hostovat na jedné z našich nejlepších divadelních scén mohla ještě během studií na DAMU. Byla to skvělá příležitost a ta nejlepší škola. A tím nejlepším vysvědčením určitě byla nabídka angažmá.

Kateřina Brožová miluje koně. Kdysi se nechala slyšet, že jejím snem je dojet na koni až do Mongolska. Dneska se tomu směje: „Koně bych měla, ale čas na takovou dalekou cestu ne. Bylo by to určitě krásné."

Jako malá holka vážně uvažovala o práci veterinářky. Bydleli tenkrát s rodiči na vesnici, měla a stále má blízko ke zvířatům a přírodě. Zároveň ale chodila do dramatického kroužku, tančila, zpívala. Hodně potěšila svou maminku, bývalou baletku moskevského Velkého divadla, když si dala přihlášku na herectví. „Maminka je mým stálým a přísným kritikem,“ říká.

Za popularitu vděčí jedna z našich nejkrásnějších hereček seriálům. Především Životu na zámku a Pojišťovně štěstí. „To pro mě bylo hodně těžké období. Měla jsem tenkrát velmi vážnou autonehodu, navíc jsem se rozváděla. A scénáristé jako by všechno věděli, že se to stane, vůbec mi to v postavě Dagmar neulehčovali,“ vzpomíná.

Logo

Dnes je Kateřina Brožová spojována především s televizí Barrandov. Hraje tu doktorku Kellerovou ve stejnojmenném seriálu a hlavně provází společenským magazínem Exkluziv. Brání se označení moderátorka, za tu se nepovažuje. „Zvu si do studia lidi, kterých si vážím a se kterými si chci povídat. Strašně mě to baví, splnila jsem si spoustu přání,“ dodává.

Rok 2017 bude pracovně nabitý. Hodně divadla, muzikálů, koncertů, natáčení. A hlavně chvil s dcerou a partnerem. Rodina je pro Kateřinu Brožovou na prvním místě.

autor: voj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.