Jiří Korn: Do minulostí se nevracím, žiju současností

Elegantní, milý a usměvavý byl Jiří Korn po zkoušce na Slavnostní zahájení festivalu Prix Bohemia Radio, které se konalo v pondělí 20. března v Moravské filharmonii Olomouc. Společně s ním vystoupily Eva Pilarová, Ewa Farná a Ilona Czáková. „Do Olomouce jsem často jezdil, ale až teď vím, kde je Český rozhlas Olomouc,“ neskrýval překvapení Jiří Korn.

Známý český zpěvák v současné době nejvíce spolupracuje s vokálním seskupením 4TET a s Hudebním divadlem Karlín, kde hraje a zpívá v muzikálech Carmen, The Addams Family či Jesus Christ Superstar. Zpíval také v Miss Saigon, v Monte Christovi nebo Drákulovi.

„To byl první český původní muzikál u nás, který byl velmi úspěšný. Dal mi ale pěkně zabrat, protože jsem zpíval trojroli a kromě pondělí jsme hráli každý den, v sobotu a v neděli dokonce dvakrát,“ vzpomíná.

Ve svých začátcích zpíval Jiří Korn ve skupině Rebels, se kterou vydal album Šípková Růženka, které získalo Cenu novinářů na Prvním československém beatovém festivalu a se skupinou Olympik. Úspěchy slavil i v zahraničí. S písničkou Robinson vyhrál v roce 1976 festival Grand Prix v Paříži a o tři roky později s písničkou Žal se odkládá mezinárodní festival v Irsku.

Jiří Korn na zahájení Prix Bohemia Radio 2017

Jiřího Korna jsme společně s Oldřichem Kaisrem a Jiřím Lábusem mohli vidět v televizním pořadu Možná přijde i kouzelník, který premiérově běžel v letech 1982 až 1992.

„Dohromady nás dal František Polák, který psal scénář k tomuto pořadu. Vždycky jsme se všichni sešli, kluci vymysleli scénky a já hudební vystoupení,“ říká zpěvák. „V současné době se v televizi točí hodně seriálů, tak na tu zábavu není tolik času. Vznikají sice zajímavé hudební pořady např. Tvoje tvář má známý hlas, které lidi baví, ale je to převzatá záležitost.“

Jakou nejlepší radu do života Jiří Korn dostal?

„Pamatuji si, že táta mi řekl, abych se nikdy nesmál tomu, kdo nevypadá normálně, kdo je trošku jinej než ostatní. Myslím, že je to velká pravda a že bychom měli všechny tyto jednotlivce přijímat mezi sebe, být k nim tolerantní a nebýt na ně zlí,“ zakončil rozhovor zpěvák a tanečník Jiří Korn.

autor: cho
Spustit audio