Klienty přivádějí většinou příbuzní a přátelé

24. listopad 2014

„Je velmi obtížné poznat a přiznat si, že máme problém, že jsme závislí, že potřebujeme pomoc. Mnozí lidé prostě potřebují popostrčit,“ říká psychoterapeutka z olomouckého P - centra Hana Štěpánková.

Pracuje v něm už téměř dvacet let. Po celou dobu má centrum naplněnou kapacitu programu. A sehraný tým, který tady pracuje. Největší problém současnosti? Jednoznačně závislost na alkoholu. „Máme stále více klientů a bohužel se snižuje věková hranice,“ říká.

Hana Štěpánková pochází z Olomouce, vystudovala hejčínské gymnázium a Pedagogickou fakultu Univerzity Palackého, obor sociální práce – pedagogika.Má za sebou akreditovaný psychoterapeutický výcvik v systemické psychoterapii, stala se certifikátorem (hodnotitelem) kvality drogových služeb.

V současné době učí na Cyrilometodějské fakultě a zároveň na Vyšší odborné škole sociální Caritas. Doma má dvě děti. Hostem ve studiu Českého rozhlasu Olomouc je psychoterapeutka Hana Štěpánková.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.