Martina Hudečková: Vdávat se nebudu

„No uznejte, Bořku, já v jedenapadesáti a přítel Juraj Herz v jedenaosmdesáti jsme už přece jen docela zmoudřeli.“

Báječná dáma, sympatická herečka a jedna z nejlepších českých dabérek Martina Hudečková sice dorazila na olomoucké představení i na domluvený rozhovor na poslední chvíli. Přijít o vzácné a milé setkání, o povídání na téma dabing, tatínek režisér, ale i současný partner Juraj, by nám však připadlo jako velká škoda…

Jaké to je, vyrůstat jako dítě a teenager v rodině věhlasného divadelního i televizního tvůrce – pana režiséra Hudečka? Jaké je vzdorovat jeho touze mít doma hudebnici – klavíristku, a ne herečku, jejichž nelehkou povahu otec Václav Hudeček pravděpodobně dobře znal z divadel?

A co její dnešní zázemí – soužití se slavným režisérem Jurajem Herzem, s nímž, jak se zdá, tvoří naprosto harmonickou dvojici? I na to se novináři Martiny často ptají, i na to muselo dojít u mikrofonů Českého rozhlasu Olomouc. A opravdu nakonec přece jen změní své celoživotní předsevzetí, že s „režiséry v rodině divadlo nezkouší“?

Když se ale řekne herečka Martina Hudečková, nejednomu z nás se vybaví její skvělý dabing. O začátcích v dabingu (tedy roli mladé dívky kdesi z Východu a jejích potížích s atomovou bombou), ale i o mládežnících z Kalifornie let devadesátých, tedy Beverly Hills 90210, a také o tom, zda by Martina dabing nechtěla učit.

autor: Bořek Volný
Spustit audio