Musím nacvičit nějakou show, říká brankář Mory

Nikdo ho v Olomouci pořádně neznal, když dostal v létě lano po odchodu Trvaje. Brankářskou posilou se stal Branislav Konrád, který během úvodních kol vystřelil mezi trojku nejlépe hodnocených gólmanů extraligy.

Před časem byl v kádru Třince, většinou ale jen zahříval lavičku, a tak v minulém roce odchytal slušnou sezónu v Trenčíně. „Tam jsem měl smlouvu jen na rok, a když se ozvala Olomouc, viděl jsem v tom šanci chytat kvalitnější soutěž, což extraliga v Čechách je,“ říká Braňo.

Jeho srdečním klubem je Slovan Bratislava, se kterým vybojoval i mistrovský titul, po vstupu slovenského týmu do KHL ale moc příležitostí nedostával. „Chtěl jsem chytat. Co je vám platné, když berete ranec, ale zahříváte lavičku,“ přiznal Konrád. I proto Trenčín a teď Mora, navíc ve velké pohodě.

Za šest odchytaných extraligových zápasů má úžasné statistiky. Procentuální úspěšnost na 93,5 a pod 1,5 obdrženého gólu na zápas. „Statistiky moc neřeším. Tým hraje hodně dobře dozadu, tolik zablokovaných střel jako tady snad nepamatuji,“ chválí spoluhráče gólman.

V Olomouci si začíná užívat i popularitu v ochozech. Fanoušci jsou zvyklí si svého brankářského oblíbence vyvolat i po zápase, což je pro Braňa novum. „Přiznávám, je to pro mě nezvyklé, jestli se v pátek zadaří, tak snad dám kotrmelce,“ směje se brankář.

Tak držme v pátek proti Karlovým Varům palce, byl by to dobrý dárek k jeho 28 narozeninám, které oslaví o den později.

Spustit audio