Na Moravě mám pevné kořeny

Zpěvačka Leona Machálková se sice narodila ve Zlíně, ale dlouhá léta žila v Přerově, kam se pravidelně vrací.

Koncerty na Moravě si vždy plánuje tak, aby se mohla stavit za rodiči. Hraje nejen se svou kapelou, ale vystupuje s Big Bandem Felixe Slováčka, Boom Bandem, s Pájky Pájk Martina Kumžáka, Orchestrem Státní opery nebo s královehradeckou filharmonií.

"Měj mě rád", tak se jmenuje první singl nové desky, kterou by chtěla letos vydat. Napsal ji její kamarád Martin Laul z kapely Turbo. Desku vydala naposledy loni, byly to "Největší hity". Pyšná je na své debutující album "Leona" z roku 1996.

"Je důležité umět vypnout," říká a hned dodává, kolik toho v zimě nalyžuje a v létě ujede na kole. Je šťastná, že se cyklistice může věnovat i v Praze. Baví ji tenis, na konci června jezdívá do Přerova, kde se týden učí správné údery. S sebou brává i syna Artura.

Leona Machálková od září začne zkoušet hlavní roli Donny v muzikálu "Mamma Mia!". Písničky si zatím doma přehrává a učí se texty. Těší se na práci s režisérem Antonínem Procházkou. Premiéra je naplánovaná na prosinec, nicméně vstupenky se už prodávají.

Zpěvačka a muzikálová herečka Leona Machálková byla Hostem ve studiu Českého rozhlasu Olomouc v pátek 20. června.

autor: voj
Spustit audio