Nedokážu dělat věci napůl

"Když se pro něco rozhodnu a na něco kývnu, tak do toho jdu naplno," říká s úsměvem herečka Jitka Čvančarová.

Platí to v její profesi i v charitě, které věnuje spoustu času a energie. Osm let je patronkou sdružení DEBRA, které pomáhá lidem s nemocí motýlích křídel.

Jitka Čvančarová pochází z Mělníka, vystudovala stavařinu, ale protože ji bavil zpěv, dále pokračovala na JAMU, kde dokončila muzikálové herectví. První a poslední (jak sama říká) angažmá měla v Městském divadle Brno. Je na volné noze, což jí nesmírně vyhovuje.

Před dvěma lety se jí narodila dcera Elenka, které věnuje veškerý svůj čas. Podle jejích potřeb si také vybírá práci. "Chceme být s manželem co nejvíce s ní, přece se nepřipravíme o ty nejkrásnější chvilky. Takže nechodíme ani tančit, večer jsme raději doma".

Natáčela s režisérem Janem Hřebejkem seriál "V objetí", což prý byla těžká, ale skvělá práce. V kinech je komedie "Dědictví aneb kurva se neříká", kde si zahrála po boku Bolka Polívky. Na partnery má údajně veliké štěstí, pochvaluje si dosavadní zkušenosti. A zmíní třeba Ondřeje Sokola a seriál "Ordinace v Růžové zahradě".

Jitka Čvančarová, která se zúčastnila soutěže StarDance, která moderovala pořad Autosalon a která miluje rozhlasové hry, byla Hostem ve studiu Českého rozhlasu Olomouc a vy si povídání s ní můžete poslechnout v prázdninové repríze toho nejlepšího, co jsme natočili, v pátek 22. srpna.

autor: voj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.