Neléčíme, děláme opravy, říká terapeut Daniel Čépe

20. červenec 2016

Celostní zdraví je fenomén posledních let. Několik let se mu věnuje poradce a terapeut pro Celostní zdraví Daniel Čépe. Na rozdíl od propagátorů Celostní medicíny nepoužívá při své práci žádné medikamenty, což může vzbuzovat až dojem šarlatánství.

„Samozřejmě i s tímto názorem se setkávám. Občas se mě kamarádi ptají, jestli ještě pořád točím tou virgulí, a já jim říkám, že jo, aniž bych cokoli podobného někdy použil,“ přiznává Daniel, se kterým do našeho pořadu přišla i Kateřina Štichová.

„Celostnímu zdraví jsem propadla poté, co mě po porodu bolela záda a Daniel mě opravil,“přiznala Kateřina, která metodu Yuen poprvé uplatnila na nočním pláči svého dítěte. „Byl to úžasný pocit, od té doby mám docela dost kamarádů,“ dodala s úsměvem.

Na Danielovi je znát, že mu práce přináší velké uspokojení. „Když kohokoli opravíte, tak to není jen pozitivní pro daného člověka. Má své okolí, které tu změnu začne také vnímat. Třeba šéf už není naštvaný, tím jsou spokojeni i zaměstnanci, jejich rodiny,“ vysvětluje Čépe.

A proč se tato metoda ještě nestala běžnou součástí našeho života? „Lidské předsudky jsou nedozírné. A představa, že si člověk přizná, že si za své problémy může sám, je pro většinu těžko akceptovatelná,“ dodal Daniel Čépe.

Spustit audio