Útočník Mory Michal Vodný chce gradovat formu k play-off

Na minulou smolnou sezonu, kdy se potýkal se zraněními, by nejradši zapomněl. O to víc si užívá tu stávající, kdy Mora jede. Tedy až na ty branky, vždyť i Michal Vodný na tu svou první extraligovou čekal až do 12. kola.

Je z hokejové rodiny, takže o sportu bylo rozhodnuto záhy. V rodném Uherském Ostrohu obul brusle hned, jak se naučil chodit. „Byl tam zimák pod otevřeným nebem, počasí tak dost řídilo sezónu. Ani nevadilo, když chumelilo, ale nepříjemný byl déšť,“ vzpomíná dnes Michal.

Juniorská léta odkroutil ve Zlíně, se kterým zažil i mládežnický mistrovský titul, a nakoukl do reprezentace. „To jsem si zrovna rok odpočinul od jednoho trenéra. Nebudu jmenovat, ale měl jsem ho skoro pořád. Ten mě dokázal tak rozebrat, že jsem měl chuť s hokejem praštit,“ říká trpce Vodný.

Přestup do Olomouce kvůli studiu byl výhrou. „Měl jsem dobrou přípravu, ale před sezónou přišlo zranění kolena a myslel jsem, že je konec. Mora ale naštěstí stále měla zájem. Po pěti letech jsem tady už skoro jako doma a diváci v plechárně patří k nejlepším,“ oceňuje hokejový útočník.

Své studijní snažení už téměř dotáhl k vítěznému cíli, to hokejové si stále užívá. „Trenér Venera je velký motivátor, nálada v kabině je výborná. Jen by to chtělo střílet víc branek, snad to bude gradovat směrem k play-off,“ vyřkl trochu nechtěně Vodný sen všech příznivců Mory.

Nezbývá, než držet palce, ať to klapne. A pokud chcete vědět, jak útočník přijde k dresu s číslem 4 a další zajímavosti, pusťte si celý rozhovor s Michalem Vodným na našich stránkách.

Spustit audio