Vymíchá kuchař Miroslav Holec hokejové soupeře Mory?

Útočník HC Olomouc Miroslav Holec to umí s hokejkou i vařečkou. V kuchyni i před brankou soupeře je jako doma, potrpí si na ostrá jídla a nevadí mu, když se přiostří i hra na ledě.

S hokejem začínal v jihočeském Písku, dokonce si vyzkoušel i post brankáře. „Tam jsem ale byl jen pár dní, pak mě táta z brány vyhnal,“ směje se dnes Holec. Záhy si zvykl na roli kapitána a tahouna týmu, trenéři mu dávali důvěru, on se jim odvděčil střílením branek.

Po přestupní stanici na Vysočině do velkého hokeje naskočil ve Slavii Praha, kde trénoval Vladimír Růžička. „Je to skvělý kouč, o hokeji ví všechno a má pro něj cit. Vždyť i s neznámými hráči dělal dobré výsledky, v kabině měl respekt,“ přiznává hokejový útočník.

Po pár letech se ale Miroslav Holec s klubem nedohodl na prodloužení smlouvy, a tak když projevila zájem Kometa Brno, neváhal. „V Brně bydlím, tamní fanoušci jsou úžasní, před nimi chcete hrát. V extralize se jim vyrovnají jen ti olomoučtí,“ usmívá se Holec.

Po výtečné úvodní sezóně v Kometě se mu přestalo střelecky dařit a znovu se tedy stěhoval, tentokrát do Olomouce. „Byl jsem zvyklý dávat hodně branek, ani v Olomouci to ale zatím není ono. Snad se náš útok z bratry Mikúšovými zdvihne,“ doufá hokejista.

Když proti Kometě těsně před koncem zápasu neproměnil gólovou přihrávku, málem roztřískal hokejku. O dva dny později už ale proti Litvínovu Miroslav Holec otevřel skóre a zdá se, že jejich řada jde nahoru. Věřme, že vzhůru tabulkou zamíří i Mora.

Spustit audio