Sarah And The Adams - jeden z největších příslibů domácí scény

2. březen 2015

Sarah And The Adams vznikli před třemi lety, kdy se zpěvačka a pianistka Šárka Adámková vrátila z hraní v Norsku. Obklopila se skupinou muzikantů s jazzovými i popovými zkušenostmi a hned svým debutem 'My Place' získali zaslouženou pozornost.

Výjimečnou muzikálnost potvrdili na novince 'Thank You' ze závěru roku 2014.Po prvotině byla Šárka označována za 'Českou Norah Jones', což se aktuálně malinko nechtěně projevuje podobně jako u Norah i čím dál menším důrazem na klavírní doprovod ve prospěch strunných nástrojů.

„Pořídila jsem si ukulele a nové písničky jsem hodně skládala na něm,“ přiznala v jednom z rozhovorů Šárka. Na novém albu jsou také dvě písničky v češtině a další se rodí.

Angličtina v podání Sarah And The Adams je sice perfektní, ale domácí posluchač rodný jazyk vyžaduje víc. Je třeba také poznamenat, že po muzikantské stránce ucho rozdíl nepozná, je to pořád jedna velká pohoda.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.