Rekonstrukce mateřské školy v Olomouci

7. září 2012

Mateřská škola v Jílové ulici v Olomouci má za sebou náročnou čtyřměsíční rekonstrukci. Přestavba školky probíhala od května do srpna 2012 a přišla na více než 5 milionů korun. Rekonstrukce tak umožnila, aby děti a jejich učitelé mohli začít nový školní rok ve dvou zbrusu nových odděleních.

Přestavbou totiž prošla dvě dosud nevyužívaná patra školky. A právě tady vznikly dvě samostatné třídy. Po stavebních úpravách zařízení zcela změnilo dispozici. Škola má nově vybudovanou vstupní halu, přípravnu stravy, šatny i herny pro děti. Nově oddělené jsou také prostory pro hygienické zázemí dětí a personálu. Děti si mohou hrát na nových kobercích, u nových stolků a odpočinout si v nových postýlkách. Součástí rekonstrukce byla totiž i výměna podlahových krytin, elektroinstalace, vnitřní kanalizace, rozvodů vody i dodávka nového nábytku.

Třída v prvním nadzemním podlaží je navíc bezbariérová, tělesně postiženým dětem tam pomůže vstupní a zahradní rampa. S pokrytím nákladů na rekonstrukci by měla pomoci také dotace z Regionálního operačního programu Střední Morava, o kterou se město chystá požádat. Pokrýt by mohla až 85 procent nákladů.

Blanka Mazalová

autor: av
Spustit audio