Policisté varují před kapsáři, které přitahují vánoční trhy

30. listopad 2014

Rodiny s dětmi, milovníci punče a vůbec všichni, kteří mají rádi slavností atmosféru, v těchto dnech míří na vánoční trhy. Policisté ale varují, že by lidé měli být opatrní.

Davy lidí na náměstích, ale i v dopravních prostředcích či v nákupních centrech přitahují i zloděje. Desítky lidí tak každoročně přijdou o peněženku, mobil nebo doklady. Jak se bránit?

Kapesní zloději řádí v tramvajích, v obchodech, v ulicích a teď hlavně na vánočních trzích. Podle mluvčí policie Marie Štrbákové jsou to celé gangy. „Máte pocit, že jste se dostali do nějaké tlačenice, on využívá vaší nepozornosti, z kapsy vám vytáhne mobilní telefon nebo peněženku a ihned ji předává dozadu svému komplici.“

Můžeme okradení nějak zabránit? „Nenechte si v zadních kapsách od kalhot peněženky a doklady, noste je uvnitř bundy. Pro ženy jednoznačně platí, aby své kabelky měly dostatečně uzavřené a aby tyto kabelky a tašky neměly otočené směrem dozadu, kam nevidí, ale nosily je v těsné blízkosti u sebe, nejlépe před sebou,“ dodává Marie Štrbáková.

autor: Lucie Přikrylová
Spustit audio