Naganské ‘túčko‘ se na cestě do Kunovic zastavilo u Olomouce. Přišly se na něj podívat desítky lidí

Do leteckého muzea v Kunovicích na Uherskohradišťsku míří vládní speciál Tu-154, kterým cestovali prezidenti i zlatí hokejisti z Nagana. Za sebou už má druhou etapu třídenní cesty. Teď je souprava odstavená u Břuchotína nedaleko Olomouce. Letoun už si tam prohlédly desítky zvědavců. Na cestu se znovu vydá v neděli po půlnoci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letecký speciál Tu-154 má jednu ze zastávek na trase do leteckého muzea v Kunovicích i u Břuchotína nedaleko Olomouce

Letecký speciál Tu-154 má jednu ze zastávek na trase do leteckého muzea v Kunovicích i u Břuchotína nedaleko Olomouce | Foto: Monika Pustovková

„Máme nějaké své příznivce, kteří nám v kampani přispěli na dopravu, tak jsme čekali, že sem tam někdo zamává, ale to jsou kolikrát špalíry lidí a půl vesnice je venku a mává. Je to krásné,“ popsal přízeň lidí po cestě ředitel muzea v Kunovicích Martin Hrabec.

Posledních 120 kilometrů má souprava urazit v neděli. „Krizová místa – snad jen průjezd městem Přerov,“ zhodnotil cestu Jiří Tůma, jeden z manažerů přepravy.

Vládní speciál Tu-154 vozil prezidenty Václava Havla i Václava Klause. Létali jím i čeští vojáci na zahraniční mise. Nejznámější je ale díky tomu, že v roce 1998 přivezl z olympiády v Naganu české hokejové vítěze.

Naganské ‘túčko‘ zvládlo i druhý den přepravy. Cestu mu komplikovaly mosty

Číst článek

Stroj na cestu do kunovického muzea připravili letečtí nadšenci. I přes odmontování přebytečných částí měří transportní souprava přes 50 metrů. Dorazit by měla v neděli v devět hodin dopoledne.

Letecký speciál Tu-154 má jednu ze zastávek na trase do leteckého muzea v Kunovicích i u Břuchotína nedaleko Olomouce | Foto: Monika Tomášková

Monika Pustovková, mah Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme