Městská policie řeší potyčky na šternberském koupališti. Zavedla pravidelné obchůzky

31. červenec 2017

Pod drobnohledem městské policie je koupaliště ve Šternberku. Obchůzky strážníků a další opatření mají zabránit hádkám a rvačkám mezi některými návštěvníky.

Časté potyčky vedly ke zrušení nočního koupání a zavedení pravidelných obchůzek strážníků a preventistů kriminality několikrát za den. Nakonec se hlídky osvědčily a tak nebylo třeba pořizovat drahé kamery, ani najímat ochranku z bezpečnostních agentur.

„Chodím sem přes 40 let a to, co se tady dělo loni a předloni, byla hrůza. Nevím, jakým zázrakem se to najednou uklidnilo. Teď se tu objeví maximálně tři čtyři, a to až odpoledne, kdy už odcházíme. Policie sem chodí každý den, takže to tady má pod kontrolou,“ popisuje jedna z návštěvnic, paní Michaela. Po břehu chodí městský strážník s kolegyní a na koupališti je klid.

Přesto hned na začátku letošní sezony musel provozovatel Jaroslav Vyhnánek jeden incident řešit. „Nahromadilo se tu víc patnáctiletých kluků, kteří nedodržovali návštěvní řád, a museli jsme je usměrňovat. Poradil jsem si bez pomoci. Pokud jsou problémy neřešitelné, voláme městskou policii, se kterou tímto způsobem spolupracujeme. Letos jsme její pomoc zatím nepotřebovali,“ dodává Vyhnánek.

Preventivní obchůzky zafungovaly i podle velitele šternberské městské policie Libora Šamšuly. Problémy ale podle něj letos dělali rekreanti u rybníka v místní části Dolní Žleb. „Máme tam zatím neoficiálně evidovanou jednu věc. Někdo tam stanoval a choval se nepředloženě. V té lokalitě platí zákaz stanování a rozdělávání ohně, takže i tomuto se budeme věnovat,“ říká Šamšula o incidentu u přírodního koupaliště.

Kromě zmíněných dvou míst budou strážníci zajíždět také k rybníku v sousedních Babicích.

autor: ahe
Spustit audio