Prostějovský volejbal má novou posilu. Ze zahraničí se vrací Helena Horká

30. srpen 2017

Po pěti letech si volejbalistka Helena Horká zahraje opět českou extraligu za VK Agel Prostějov. Na Hané už rok působila, kromě toho ale strávila čtrnáct let v předních klubech Švýcarska, Řecka a Polska. Helena Horká má táhnout svůj tým k desátému titulu českého mistra za sebou.

„Být zase doma je super, já si to nemůžu vynachválit. Už jsem cítila, že se musím vrátit domů,“ pochvaluje si Helena Horká návrat z Polska do Brna, kde s volejbalem začínala. „Já mám Brno moc ráda. Nikdy mě ani nenapadlo, že bych žila jinde. Teď jsem moc spokojená a doufám, že se to projeví na mém volejbalovém projevu,“ dodává.

Do Prostějova Helena Horká dojíždí. Jedna z nezkušenějších hráček českého mistra má patřit k největším osobnostem extraligy. Počítá s tím i prostějovský trenér Miroslav Čada. „Je to hráčka, která u mě začínala v 16 letech v Brně. Znám ji od mládežnických kategoriích a vždycky byla obrovský talent. Začínala na smeči, teď se vyprofilovala v univerzálku. Každopádně je to velká posila jak v útoku, tak na bloku,“ říká Čada.

Helena Horká bude muset plnit velká očekávání vedení klubu i fanoušků. Tlaku se ale neobává a věří svým volejbalovým schopnostem. Nepodceňuje přitom úroveň české extraligy. „Viděla jsem finálové zápasy a byla jsem překvapená, abych pravdu řekla. Nebude to lehké. Proto ten volejbal ale hrajeme – ne abychom pořád vyhrávali 3:0, ale aby to bylo zajímavé i pro lidi, kteří se jdou podívat na zápas,“ uzavírá volejbalistka.

autor: min
Spustit audio