Olomoučtí zastupitelé podpoří nákup malé haly u zimního stadionu včetně okolních pozemků

12. září 2017

Olomoučtí sportovci se po letech jednání dočkají otevření druhé ledové plochy. Zastupitelé podpoří nákup haly a strojovny včetně pozemku vedle zimního stadionu. Druhá hala podle hokejových trenérů pomůže zvýšit kvalitu tréninků nejen dospělých, ale především dětí. Těch je v každé mládežnické třídě víc než třicet.

Na ledě zimního stadionu v Olomouci trénují někdy i tři mládežnické kategorie najednou. Během jedné hodiny musí trenér Zdeněk Smolík zvládat přípravku a zároveň první a druhou třídu. Sám si ještě si pamatuje, jak vypadaly tréninky, když byla v provozu i sousední hala. „Celá mládež tam trénovala. Vedle haly byly postavené baráky, ve kterých byly šatny všech mládežnických mužstev. Měli tam i brusírnu. A ze strany od Slovanského domu se chodilo na led,“ vzpomíná trenér.

Teď už je osud druhé ledové plochy jasnější. Zastupitelé rozhodli, že podpoří plány na koupi nejen haly, ale i strojovny a celého pozemku.

Podle náměstka primátora Martina Majora z ODS bude nákup stát celkem 95 milionů korun. „Zatím jsme na počátku, ale shodli jsme se na tom, že bychom chtěli rozjet druhou ledovou plochu, protože městu velikosti Olomouce jedna ledová plocha nestačí,“ uvedl Major.

Druhá ledová plocha by měla být v provozu na jaře

Nákup haly řeší zastupitelstvo už několik volebních období, jak připomněl náměstek Filip Žáček z ČSSD. „Město finančně takovou akvizici zvládne, nebude mít negativní dopad na prostředky, které bychom chtěli využívat v příštím roce,“ dodává.

Čtěte také

Oba se shodují, že případné další investice do sportoviště už nebudou tak vysoké. Strojovna i malá hala jsou podle nich v dobrém stavu a nepotřebují nákladné opravy. Kupní smlouvu proberou zastupitelé v listopadu a na jaře příštího roku by už měl celý areál patřit městu.

autor: sol
Spustit audio