V Jeseníku rozhodli o podobě wellness centra

5. srpen 2011

Jeseničtí zastupitelé rozhodli o budoucí podobě wellness centra. Ze dvou návrhů vybrali studii zlínské společnosti, která zvolila kombinaci dřeva, kamene a skla.

Interiér lidem nabídne plavecký bazén, vířivky, tobogány, sauny a další atrakce typické pro aquapark. Realizace by měla stát zhruba 240 miliónů korun. „Výběrovým řízením na dodavatele stavby bychom však mohli dosáhnout snížení této ceny o 15 až 20 procent,“ dodává jesenický místostarosta Libor Halas.

Pro návrh zlínské společnosti zvedlo ruku 21 zastupitelů. Poslední z přítomných Miroslav Táborský se zdržel hlasování. Patří do skupiny příznivců původní verze, kteří prosazovali wellness centrum za 360 miliónů korun. Ten ale zastupitelé už během dubna smetli ze stolu: „Jsem zastáncem první varianty wellnes centra – opravdového wellnes centra, které by k nám přitáhlo turisty. Ideální by byla kombinace obou variant, ale to není možné, proto jsem se zdržel hlasování,“ vysvětluje.

Pokud se podaří splnit časový harmonogram, regionální wellness centrum by se v Jeseníku mohlo začít stavět už napřesrok. První návštěvníky zřejmě přivítá na začátku roku 2015.

Spustit audio