Bezchybné trávníky si vychutnají fotbalisté při evropském šampionátu v Olomouci

4. červen 2015

Jako do peřin budou skákat brankáři na Anderově stadiónu při mistrovství Evropy jednadvacítek. Umožní jim to velmi dobře připravené hřiště s heboučkým povrchem, který je chloubou Sigmy.

Trávník je v bezvadném stavu i na nejvíce zatěžovaných místech hrací plochy, tedy v pokutových územích. Nebývalo tomu tak vždy.

„Za mojí fotbalové éry byla vyšlapaná brankoviště až skoro po šestnáctku, takže museli jsme mít náloketky, nákolenky. Hřiště bylo tvrdé, stříkalo se málokdy. Dnešní brankáři to mají podstatně lepší, mají šestnáctky krásně zatravněné, že nepoznáte, jestli stojíte v bráně nebo jste někde v poli na hřišti. To je radost na takovém hřišti, které tady v Olomouci máme, hrát,“ tvrdí bývalý brankář Sigmy Olomouc Jiří Vít.

Jeho následovníci tak mohou v pohodě chytat i v dresech s krátkým rukávem a podstatně méně než dřív jim hrozí zranění „Má to několik aspektů. Trenér Kalvoda s námi dobře spolupracoval a zbytečně brankoviště při tréninku nezatěžoval. Po utkání nebo tréninku jsme pokaždé dosévali, abychom měli na šampionát připravené hřiště v brankovištích zacelené,“ vysvětlil největší odborník na trávníky v Sigmě Olomouc Dušan Romanovský.

Podobně kvalitní povrch jako na hlavním hřišti slíbil i na vedlejší tréninkové ploše Anderova stadionu: „Tam proběhnou podobné úpravy jako na hlavním hřišti a navíc tam budeme více ušlapané brankoviště drnovat dovezeným kobercem.“

autor: min
Spustit audio