Cyklisté jezdí mezi Uničovem a Újezdem po nové stezce. Ještě ale není dokončená

31. srpen 2017

Cyklisté mířící z Uničova do Újezdu raději než po rušné silnici projíždějí staveništěm. Dělníci tam dokončují stavbu cyklostezky. Vrchní asfaltová plocha už je v některých místech hotová, chybí ale most.

„Lepší než se nechat přejet. Nevadí mi, že cyklostezka není zkolaudovaná, nenechám se přejet,“ říká cyklista Ivo z Újezdu. Při cestě do Uničova se silnici vyhýbá.

Asfaltový povrch cyklostezky je už téměř hotový. Okolo se ale zatím stále pohybují stavební stroje a dělníci. „Cyklostezka na první pohled vypadá, že už je hotová, ale není tomu tak. Lidé by měli raději odolat pokušení využít ji, protože ještě stále je uzavřeným staveništěm a cyklistům tam hrozí nebezpečí,“ varuje mluvčí uničovské radnice Marek Juráň.

Podle nezávislého starosty Újezdu Petra Přichystala už byla cyklostezka do pět kilometrů vzdáleného města nutná: „Uničov je hodně spádová oblast, mnoho lidí tam jezdí do zaměstnání. Obyvatelé Újezdu na tu stranu jezdí i na nákupy, takže to pro nás má smysl.“

Dělníkům chybí ještě vybudovat most přes místní potok. Legálně by se po nové stezce mohli první cyklisté projet na konci září.

autor: mot
Spustit audio