Do nádražní budovy ve Štěpánově se po opravách vrátí život. Myslivci si tam zřídí klubovnu

20. září 2017

Opravená výpravní budova na nádraží ve Štěpánově na Olomoucku bude sloužit jako zázemí tamním spolkům. Dnes odpoledne ji železničáři slavnostně otevřou. Na začátku října se pak do nové klubovny v prvním patře nastěhují mladí myslivci.

Václav Novák z mysliveckého spolku Poštolky Štěpánov prochází společně se správcem výpravní budovu štěpánovského nádraží. Prohlíží si místnost v prvním patře. Zatím je prázdná, ale už na začátku října by se sem měli přestěhovat myslivci. „Už dlouho jsme usilovali o nějakou klubovnu, kterou bychom měli jen pro sebe. Fungujeme už šest let a vždycky jsme měli akorát možnost scházet se ve škole,“ říká Novák.

Obec využila rekonstrukci k tomu, aby se se železničáři domluvila na využití nebytových prostor. „Ta budova byla několik let uzavřená a podle toho uvnitř vypadala. Je to jedna z nejhezčích nádražních budov v republice, tak by byla škoda, aby byla zavřená,“ uvedl starosta Štěpánova Jiří Šindler z hnutí ANO.

Podle mluvčí Správy železniční a dopravní cesty Kateřiny Šubové jsou železničáři rádi, že se na nádraží znovu vrátí život. „V roce 2008 zde skončila služba výpravčího. Dnes je tato stanice dálkově řízená a není obsazená ani zaměstnanci SŽDC, ani zaměstnanci Českých drah. S odchodem výpravčího byla zrušena i pokladna,“ dodává.

Podobně postupují železničáři i na prostějovském nádraží, kam se během podzimu přestěhuje služebna policie.

autor: tas
Spustit audio