Dopravní omezení na rychlostní silnici R46 neberou konce, opravovat se bude i na podzim

6. srpen 2015

Jedno dopravní omezení na rychlostní silnici R46 mezi Olomoucí a Prostějovem střídá druhé. Aktuálně musejí řidiči ve směru do Prostějova zpomalit jen pár set metrů za Olomoucí. Od kolon na této silnici si ale řidiči neodpočinou ani na podzim.

„Nekupovala jsem si dálniční známku, abych pak jezdila z Olomouce do Prostějova skoro třičtvrtě hodiny,“ říká Jana Kolářová z Olomouce. Do Prostějova za prací jezdí pravidelně a pokud to jde, raději se rychlostní silnici vyhne.

Aktuálně si musí řidiči dát pozor v pravém pruhu silnice mezi Olšany u Prostějova a Olomoucí, kde je kvůli opravám snížená rychlost. Dělníci opravují povrch vozovky.

„Oprava spočívá v odfrézování obroušených dvanácti centimetrů živičných vrstev a pokládky zcela nového asfaltového povrchu ve stejné mocnosti. Pracovat se tady bude podle harmonogramu do 23. srpna. Není vyloučeno, že bychom mohli být o něco rychlejší,“ vysvětluje tiskový mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. Na možné problémy upozorňuje řidiče policie.

„Každé místo na rychlostní komunikaci, kde dojde ke snížení a svedení dopravy do jednoho pruhu, je pro řidiče rizikové. Proto by v těchto místech měli být obezřetnější, sledovat dopravní značení a především respektovat nejvyšší povolenou dopravní rychlost,“ uvádí policejní mluvčí Josef Bednařík. Komplikace na rychlostní silnici ale čekají řidiče i na podzim, kdy se stavbaři pustí do prostějovské estakády.

„Máme tady předpokládaný termín realizace září, říjen. Dále budeme v letošním roce ještě provádět opravu protihlukové stěny v Prostějově a tam máme předpokládaný termín od srpna do listopadu,“ dodává Rýdl s tím, že přesné termíny jsou zatím v jednání.

autor: tas
Spustit audio