Dopravní tepně v Prostějově měla ulevit oprava křižovatky. Řidiči si ale stěžují

22. leden 2017

Řidiči mají problém s křižovatkou ulic Olomoucká a Edvarda Valenty v Prostějově. Radnice ji přitom nedávno opravila právě po jejich stížnostech na nemožnost odbočení doleva.

Semafory jsou teď ale seřízené tak, že se za nimi tvoří dlouhé kolony. A řidiči si stěžují zase. Musí dlouhé minuty čekat, než naskočí zelená. A pokud jede vlak, Olomoucká ulice se ucpe.

„Pro nás, co tady bydlíme, je to výhra. Konečně se tady krásně dostaneme k odbočení. Stáli jsme tam vždycky hrozně dlouho,“ popisuje paní Lenka. Jedním dechem ale dodává, že pro řidiče, kteří jedou z Olomouce, se doprava spíše zkomplikovala: „Ten, kdo jede po Olomoucké, tak věčně stojí.“

Prostějovská radnice o problému ví.

„Mělo by to zastavit provoz, když jede například vlak. V tom případě naskočí červená na těch dvou semaforech za sebou, aby se tudy nedalo jet. Na druhou stranu se dá dostat ze sídliště na druhou stranu. Tam se křižovatka dá lépe projet,“ vysvětluje náměstek prostějovské primátorky Pavel Smetana. Radnice fungování semaforů prověřuje.

„Jak to bývá u každé stavby, je potřeba to doladit. V současné době se chystá doladění, upraví se časy,“ říká náměstek a dodává: „Nešlo to dříve, protože tím, jak byl spuštěn provoz před Vánoci, tak to bylo ovlivněno vánočním provozem, který vždy bývá náročnější než ten celoroční.“

Opravenou křižovatkou mohli řidiči poprvé projet na začátku prosince loňského roku.

autor: tas
Spustit audio