Fotbalista Vojtěch Štěpán si pochvaluje návrat do Sigmy Olomouc

4. červenec 2015

Tři týdny před startem nového ročníku Synot ligy bude trenér fotbalistů Sigmy Olomouc Leoš Kalvoda zužovat kádr. Jednou z hlavních opor zůstane určitě obránce, čí záložník Vojtěch Štěpán. Na Hanou se vrátil po letech působení v jiných českých klubech z Baníku Ostrava.

Dva týdny trénuje Vojtěch Štěpán s olomouckou Sigmou a nemůže si své staronové angažmá vynachválit.

„Dojmy jsou parádní. Zázemí je tady krásné. Myslím, že Sigma má jedno z nejlepších zázemí v lize. Teď po návratu ze soustředění je tady všecko skvělé. Jsem rád, že jsem tady.“

Výborné podmínky, ale i další výhody, má pro Vojtěcha Štěpána jeho působení v Sigmě Olomouc.

„Já i manželka pocházíme z Litomyšle, postavili jsme tam dům. Je to kousek, 40 minut vlakem. Bydlet tady samozřejmě musím taky, ale budu hodně jezdit domů. Je to tím pádem příjemné i pro moji rodinu, která tady má spoustu přátel,“ říká.

Problémem není pro nového obránce olomouckého mužstva ani to, že jako pravák nastupuje i na levé straně.

„Už v dorostu jsem hrával víc času zleva. Trenéři mě dali, kam bylo potřeba. Mně to bylo jedno, jestli hraju zprava nebo zleva. Není v tom problém ani dnes a je to i trend, že hráči hrají přes nohu, aby mohli střílet. Když člověk hraje vlevo a přijde mu to na tu levou, tak už nějaký čas hraje, aby nějak odcentroval. Takže člověk o tom vůbec nepřemýšlí, jestli mu to přijde na pravou nebo levou,“ říká Vojtěch Štěpán.

Zatím všechno dobré. V prognóze, zda bude takové i působení Sigmy Olomouc v nejvyšší soutěži, je Vojtěch Štěpán přece jen opatrnější: „Ukáže se, jak se chytne začátek ligy. Ten je vždycky hodně důležitý. Na tréninku jsme hodně pracovali, takže teď se to bude postupně ladit, ale myslím, že ten kádr je tady dobrý.

autor: min
Spustit audio