Hranická radnice oprášila projekt modernizace autobusového nádraží

27. listopad 2014

Letošní zima snad bude poslední, kterou cestující přetrpí na dosluhujícím autobusovém nádraží v Hranicích. Dlouho odkládanou modernizaci nové vedení radnice zařadilo na seznam svých priorit.

Cestující i řidiči tak mají naději, že se konečně dočkají důstojnějšího zázemí a komfortu. Rekonstrukce by měla vyřešit také letité problémy s parkováním. Investici za patnáct milionů korun podporuje nové vedení radnice.

Na autobusovém nádraží v Hranicích se doslova zastavil čas. Zatím co jiná města na Přerovsku se mohou pochlubit moderním zázemím pro cestující i řidiče, to hranické vás vrátí do dob socialismu.Na opravy chyběly peníze. V tomto volebním období by se to ale mělo změnit.

Modernizace autobusového nádraží je na seznamu priorit nového vedení radnice, říká starosta Vladimír Juračka: „Už existuje nějaký předběžný souhlas pěti stran, které tvoří současnou radniční koalici, což bude velká investiční položka.“

Přestavba by měla, jak se říká, zabít dvě mouchy jednou ranou. Město by mělo moderní autobusové nádraží, a navíc na pět desítek parkovacích míst, což je dobrá zpráva pro všechny, kteří se do lokality v sousedství se železniční zastávkou, přiblíží autem.

Teď radnici čeká série vyjednávání s dopravci a vlastníky pozemků, představení projektu, na investici za patnáct milionů, říká referent odboru správy majetku Pavel Slovák: „ Mělo by dojít je snížení počtu současného stavu nástupišť, která se tam nacházejí. Mělo by dojít je zmenšení výpravní budovy, měl by to být nějaký typizovaný montovaný modul. Konečnou verzi projektu nemáme, dojde ještě k jednání s dopravci a s nájemcem autobusového nádraží.“

autor: zem
Spustit audio