Miloše Zemana obdarovali netradičním dárkem ve zbrojařské firmě ve Šternberku

22. březen 2017

Prezident Miloš Zeman v těchto dnech cestuje po Olomouckém kraji. Jednou ze zastávek bylo město Šternberk, kde navštívil místní zbrojařské firmě.

Se zaměstnanci se Miloš Zeman setkal ve velké výrobní hale, ve které bylo plno tanků a bojových vozidel. Na zaměstnance se prezident obrátil hned necitlivějším tématem, mzdami.

„Podle údajů, které jsem dostal, je průměrná mzda vaší firmy třicet tisíc korun, pak se podívám na vaše obličeje, někteří se rozesmáli a teď nevím, zda je to radost z toho, že berou třicet tisíc korun,“ komentoval stav mzdy ve firmě.

Ze zbrojařské firmy si Miloš Zeman odnesl dárek, tentokrát hodně těžký, krásně vyvedenou maketu dělostřeleckého náboje. „Prosím, abyste mi příště dali funkční protitankovou zbraň, a já už budu vědět, proti komu ji použiji.“

Dárek od zbrojařské firmy, pak už Miloš Zeman spolu s prezidentskou kolonou převezl na náměstí ve Šternberku, kde se chystalo setkání s místními. Náměstí bylo téměř plné, stáli před pódiem, ale i u kašen, seděli na lavičkách.

„Nikdy jsem prezidenta na živo neviděl a bude mě zajímat všechno, co řekne. Okrajově mě politika zajímá a jsem proto zvědavý, jaké otázky občané vznesou,“ těší se studenti místní deváté třídy, Filip a Michal.

Na závěr setkání dostal prezident od šternberáků kopii veduty města a něco málo pěnivého moku. Nechyběl ani oblíbený vtípek prezidenta o vrácené propisce.

autor: bam
Spustit audio