Na Andrův stadion se vrací Evropská fotbalová liga. Domácí zápasy tu bude hrát Fastav Zlín

14. září 2017

Do Olomouce se po osmi letech vrací Evropská fotbalová liga. Andrův stadion hostí v 19 hodin Fastav Zlín, který si stadion pronajal na domácí zápasy, a moldavské mužstvo Sheriff Tiraspol. Organizátoři očekávají přes 8 tisíc fanoušků.

Andrův stadion je už kompletně obehnaný kovovými zátarasy, technika je na místě a tribuny čekají na tisíce fanoušků. Podle mluvčího olomoucké Sigmy Petra Pelíška je to vůbec poprvé v historii poháru UEFA, co si místní stadion na domácí zápasy pronajal jiný klub.

„Je to velká reklama, nejen pro olomoucký stadion, pro SK Sigma Olomouc, ale i pro celé město. A je to i odměna pro všechny, kteří pomáhali náš stadion vybudovat na takové úrovni, že se tady taková soutěž může hrát,“ říká Pelíšek.

A premiéra je to i pro Fastav Zlín. Jak uvedl jejich klubový sekretář Lukáš Pantálek, zlínský stadion nesplňuje podmínky klubové soutěže. „Abych řekl pravdu pro hráče i pro celé vedení je Evropská liga velkou neznámou, myslím ale, že jsme na to dobře připraveni,“ dodává.

Do konce roku se v Olomouci odehrají ještě další dva zápasy poháru UEFA

Policisté očekávají přes 8 tisíc domácích fanoušků. Podle jejich mluvčího Libora Hejtmánka bude zahraniční účast podstatně nižší. Do Olomouce mají dorazit zhruba tři desítky fandů Sheriffu Tiraspol. „Nepředpokládáme, že by se akce měla nějak dotknout obyvatel Olomouce. Policisté budou reagovat na aktuální situaci a občané by měli dodržovat jejich pokyny. V souvislosti s bezpečnostními opatřeními se neplánují žádné uzavírky silnic,“ uvedl policejní mluvčí.

Andrův stadion bude v prvním kole hostit ještě další dva zápasy. 19. října se tu Zlín utká s FC Kodaň a 7. prosince s týmem Lokomotiv Moskva. Právě na posledním jmenovaném utkání očekávají organizátoři největší účast. Pokud se Zlín po prvním kole dostane dál, můžou olomoučtí fanoušci čekat další evropské fotbalové hvězdy.

autor: sol
Spustit audio