Největší investice v historii nemocnice v Šumperku. Otevřela nový radiodiagnostický pavilon

18. květen 2017

Měsíce čekání na vyšetření pomocí magnetické rezonance pacientům ze Šumperska a Jesenicka skončily. Šumperská nemocnice otevřela nový radiodiagnostický pavilon. Pracoviště magnetické rezonance je jeho součástí. V novém sídlí i většina ambulancí.

Nová třípodlažní zelenobílá budova stojí uprostřed areálu nemocnice. Sídlí v ní lékárna, většina ambulancí a mamografické pracoviště. Tady pacientky vyšetřují novým přístrojem.

Největší novinkou šumperské nemocnice je magnetická rezonance. Díky ní se podle ředitele Radana Volnohradského teď stanovení diagnózy u pacientů urychlí.

„Toto vyšetření bylo dostupné, ale obtížně a s dlouhými objednávacími lhůtami. Museli jsme jezdit do Olomouce a tam jsou objednávací lhůty až tři měsíce. Magnetická rezonance je teď víc blíž lidem i z Jesenicka,“ říká.

Nové oddělení šumperské nemocnice

Nový pavilon je s lůžkovými klinikami propojený speciálním koridorem.

„To propojení bylo historicky, proto jsme tu budovu navázali na tyto pavilony. Je to logické, aby pacient i personál procházeli suchou nohou,“ doplňuje Volnohradský.

Radiodiagnostický pavilon za 160 milionů korun je největší investicí v historii nemocnice. Zařízení už teď chystá další. Od města odkoupilo nevyužité budovy, ve kterých plánuje vybudovat dvě nová lůžková oddělení pro geriatrické pacienty.

Nové oddělení šumperské nemocnice
autor: mot
Spustit audio