Olomouc hostil Světový pohár v parkuru. Neztratili se ani Češi

Hlavním magnetem čtyřdenního programu Světového poháru v parkuru byla prestižní Grand Prix za účasti evropské elity. Nejkvalitnější závod roku v České republice si nenechaly ujít tři tisícovky fanoušků jezdeckého sportu. A neztratili se ani čeští reprezentanti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anna Kellnerová při parkúru v Olomouci

Anna Kellnerová při parkúru v Olomouci | Zdroj: ČTK

Náročný parkur absolvovali bez trestného bodu jen čtyři jezdci z padesáti, kteří si to nakonec rozdali v přímém souboji o vítězství v závěrečném rozeskakování.

„Parkur byl velmi náročný, ale moje klisna Luna měla skvělý den. Všechno zvládla výborně. Skákala co nejrychleji, tak jak umí. Štěstí bylo tentokrát na naší straně,“ nešetřila chválou krátce po závodě vítězka Jerne Spreheová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Závody Světového poháru v parkúru v Olomouci sledoval reportér ČRo Tomáš Minarčík

Skvělý výkon ale podala také česká jezdkyně Anna Kellnerová, která sice jela bez chyby, ale nakonec dostala jeden trestný bod za překročení časového limitu.

„Snažím se být co nejvíce odhodlaná a podat co nejlepší výsledek. Stres a nervozitu si při parkuru snažím nepřipouštět, protože to pak může ovlivnit to, jak jezdím a taky výsledek koně, protože to může cítit. Vždycky je co vylepšit, ale zvládli jsme to,“ řekla po závodech Anna Kellnerová.

A zvládli to navíc ve skvělé mezinárodní konkurenci a mimořádné atmosféře.

„Parkur byl určitě těžký a to i časově. To se prokázalo i tím, že byli jenom čtyři čistí. Závody jsou tady úžasné a atmosféra neuvěřitelná,“ hodnotila závody Kellnerová.

Čeští jezdci se nakonec s výjimkou Anny Kellnerové neprosadili na přední umístění. Podle jednoho z nich Aleše Opatrného jim k tomu chybí především lepší koně.

„Máme pět, šest jezdců, kteří jsou skoro každý týden na takovýchto závodech, takže u pár lidí ty zkušenosti nechybí. Někdo by ale snesl i o něco lepšího koníka,“ myslí si Aleš Opatrný.

Tomáš Minarčík, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme