Olomoučtí hokejisté poprvé během letní přípravy vjeli na led. Za týden se střetnou s Jihlavou

25. červenec 2017

Hokejisté Olomouce si po dovolené zvykají na jiné klima. Poprvé v závěrečné části přípravy na novou sezónu extraligy totiž vjeli na led. Nejprve se zaměří hlavně na bruslení, poté je čeká i devět zápasů. Na včerejším tréninku se jich včetně juniorů sešlo pět pětek.

Novým hráčem Olomouce je zkušený Lukáš Galvas. O návratu do olomouckého klubu jedná jeho bývalá opora Dávid Buc. Jednou z tradičních stálic zůstal kapitán Martin Vyrůbalík, který úplně bez sportu nezůstal ani o dovolené.

„Tělo potřebuje pořád nějaký pohyb. Na dovolené jsem si šel občas zaběhat nebo zacvičit, aby člověk pořád jenom neležel. Jezdil jsem na kole, i když ne tak často, jak jsem byl zvyklý dřív. Stejně pak dojdete na led a v první fázi se zděsíte, že to vypadá, jako byste celou dobu nic nedělali,“ směje se Martin Vyrůbalík.

Stejně jako jeho spoluhráči si po vlně veder musí zvykat na odlišné klima nad ledovou plochou. „Zapršelo a docela špatně se dýchalo, nad ledem byla trochu mlha. Když si ale vzpomenu na předchozí roky, tak jsem se cítil celkem dobře. Uvidím, jak se bude ta únava skládat,“ dodává olomoucký kapitán k včerejšímu tréninku.

Nejen únava patří k úskalím začátku přípravy hokejistů na ledě. Často nastupují také s novými bruslemi, případně výstrojí. „Patřím k těm starším, takže si držím ty starší věci. Akorát jsem teď musel změnit brusle, do kterých se mi zatím moc nechce. Nejdřív si musím trochu otlačit nohy,“ uzavírá Vyrůbalík.

Nejdřív trénink bruslení, pak přijdou přípravné zápasy

To, že olomoucké hokejisty v úvodu tradičně nečeká nic lehkého, potvrdil jejich trenér Zdeněk Venera, který klade důraz právě na trénink bruslení.

Zdeněk Venera

„Ty začátky jsou vždycky těžké. Myslím si, že zezačátku zařadíme hodně bruslení, hodně techniky hokejky s pukem, ať si zvykneme, než začneme dělat složitější věci,“ popisuje trenér.

První přípravný zápas čeká olomoucký celek za týden. Na domácím ledě se střetne s Duklou Jihlava.

autor: min
Spustit audio