Pivní slavnosti, film na Bouzově nebo sraz trabantů. Tento víkend přinese spoustu zábavy

1. červenec 2016

Letní měsíce jsou časem zábavy a příjemných zážitků nejen pod širým nebem. Z velké nabídky akcí v celém Olomouckém kraji si určitě vybere každý.

Sto páté výročí od svého vzniku v sobotu oslaví dobrovolní hasiči ze Savína u Litovle. Těšit se můžete na country hudební doprovod a bohaté občerstvení. Akce začíná ve 14:00 hodin u zbrojnice.

Pravidelné hudební podvečery na dvorku začínají v sobotu v Litovli. České i zahraniční hity zahraje na nádvoří městského klubu od 19:00 hodin kapela Drajv.

Na filmové promítání nemusíte o víkendu chodit jenom do kina. Na hradě Bouzov je na zítřejší večer připravená projekce filmu Kopretiny pro zámeckou paní, který se v 80. letech natáčel právě na tamním hradu. Začátek je stanovený na 21:30.

Cyrilometodějské slavnosti nebo promenádní koncert. Kam se o víkendu vydat na Přerovsku?

Cyrilometodějské slavnosti tento víkend ovládnou Radslavice u Přerova. Zítřejší program přinese soutěž o nejlepší kotlíkový guláš. Nedělení odpoledne zase bude patřit hasičům a předvedení jejich umu. Na akci si zajděte do místního sportovního areálu.

Park Michalov

Na večerní taneční zábavu se můžete vypravit zítra v 19:00 hodin do loděnice v Kojetíně. Místní kanoistický oddíl tu oslaví 65. výročí od svého založení. O hudební program se postará kapela Jen tak. Těšit se můžete i na občerstvení.

Hudební odpoledne čeká v neděli park Michalov v Přerově. V 15:00 hodin tu začne další ze série promenádních koncertů. Tentokrát zahraje kapela I Am a duo Irena Kanovská - Daniel Špiner.

Pivní slavnosti nebo koncert keltské hudby. I takový bude víkend na Šumpersku

Milovníci vojenství si přijdou na své zítra v Zábřehu. V 9:00 hodin ráno začíná na Masarykově náměstí sraz vojenských historických vozidel. Těšit se můžete i na příjezd těžké vojenské techniky.

Velké i malé, ale především dálkově řízené. Všechny možné druhy modelů letadel budou k vidění zítra v Herolticích u Štítů. Program začíná v 14:00 hodin.

Že jste ještě nebyli na koncertu keltské hudby? Napravit to můžete v neděli ve Velkých Losinách. Od 15:00 hodin vystoupí na náměstí hudební kapela Kelt Grass Band.

Nevíte, kam o víkendu vyrazit na Prostějovsku?

Všechny děti i jejich rodiče zve na pohádkové prohlídky zámek Plumlov. Princezny i čerti vás na nich přivítají v sobotu i v neděli mezi desátou a osmnáctou hodinou.

Plumlov

Máte rádi stará auta? Vydejte se zítra odpoledne do Plumlovského kempu Žralok na moravský sraz trabantů. Na programu je kromě jiného třeba soutěž o nejhezčí vůz v kategoriích klasik, veterán a tunning.

Rozhlédnout se z prostějovské radniční věže budete moct tento víkend na speciálních prohlídkách. Začínají oba dva dny vždy ve 13:00, 14:00 a v 15:00 hodin.

Ve znamení sportovních závodů bude nastávající víkend na Jesenicku

Velcí i malí cyklisté zítra změří své síly v závodu horských kol. Startuje v Domašově a cíl bude na Šeráku. Přihlásit se může celá rodina. Děti startují v 10:00 hodin, dospělí pak ve 12:00 hodin.

Pokud máte kromě sportu rádi také pivo, vydejte se zítra do Jeseníku. V areálu Na Smrťáku se bude závodit v běhu a pití hořkého moku. Poběží se jednotlivě i ve štafetách. Závod začíná v 15:00 hodin.

Na koncert vokálně instrumentální skupiny Brejle zvou na neděli lázně Jeseník. Začne v 15:00 hodin v hudebním altánku.

Spustit audio