Premiérou Drobečků z perníku dnes zahájí Moravské divadlo novou sezonu

4. září 2015

Moravské divadlo v Olomouci zahájí novou divadelní sezonu premiérou. Můžete se těšit na zpracování komedie Drobečky z perníku od amerického dramatika Neila Simona.

Inscenaci připravil šéf polské scény Těšínského divadla Bogdan Kokotek.

„Je to o kdysi slavné zpěvačce, která upadla tenat alkoholismu. Ta hra začíná tím, že se vrací z léčebny, doma ji čeká její kamarád homosexuál, její kamarádka a také její dcera. Celý ten děj je o tom, jestli se jí podaří z těch tenat nějakým způsobem dostat nebo ne,"popisuje děj Drobečků z perníku herečka Ivana Plíhalová, která ztvárnila hlavní roli zpěvačky Evy. Na jevišti jí diváci uvidí téměř celé dvě hodiny.

„Musím říct, že je to asi nejkrásnější role, která mě mohla v tomto věku potkat. Má se mnou a mým životem hodně podobných znaků, takže myslím, že už trochu vím, o čem hraju," říká.

Komorní inscenaci připravil umělecký šéf polské scény Těšínského divadla Bogdan Kokotek: „To je takový repertoár, který vždycky nabere pravých barev teprve při setkání s divákem. Je to sice hra o velmi závažných tématech, ale je to komedie."

Režisér je také autorem scény. Celé představení budou hrát herci v prostředí velkého obývacího pokoje.

Drobečky z perníku jsou začátkem nové divadelní sezony olomoucké činohry. Představení bude dnes od 19 hodin v Moravském divadle v Olomouci.

autor: Filip Titlbach
Spustit audio