Prostějovské hokejové kluby čekají na dotace. Jeden z nich čelí obvinění z exekucí

24. únor 2017

Na led každý den v Prostějově při tréninku skáčou desítky dětí. O hokejové talenty ve městě sportu není nouze, jenže rodiče hokejistů se rozdělili na dva kluby a zároveň dva rozhádané tábory.

„Na zimním stadionu je těžko udržitelná situace na to, aby se tam vešly za rok nebo za dva kluby vedle sebe,“ vysvětluje předseda SK Prostějov 1913 Milan Sedlo zastupitelům. Stejně jako druhý klub LHK Jestřábi žádá o dotace, ty ale zatím nedostane.

„Klub LHK Jestřábi zahrnuje děti a mládež. Od roku 2015 má na sobě tři exekuce,“ říká primátorka Alena Rašková. Podle primátorky majitel klubu LHK Michal Tomiga městu podepsal čestné prohlášení, že peníze nedluží. Radnice pro udělení dotací klubu žádá další důkazy.

„Můžeme jen polemizovat, z jaké strany to vyplynulo. Předložíme veškeré podklady, abychom podpořili klub, který má soutěže, ne nějaké amatérské bruslení,“ říká Tomiga. Současně podezírá klub z toho, že poskytl vedení města příslušné dokumenty.

Prostějov se obává, že v případě exekuce by o peníze pro hokejisty mohl přijít. Jde o více než milion korun. O dotacích se rozhodne až v polovině března.

„Do té doby se musí jednoznačně prokázat, zda je nebo není klub LHK v exekuci. Klub je obviněn z exekuce, ale představitel klubu tvrdí, že dluhy jsou splacené. Hodně se mi to nelíbí, protože se nám těžko rozhoduje,“ dodává Rašková.

O penězích pro oba kluby bude město rozhodovat současně.

autor: tas
Spustit audio