Průjezd Smržicemi na Prostějovsku je kvůli opravám silnice uzavřen hned z několika směrů

4. říjen 2017

Od Prostějova, Kostelce na Hané i Olomouce se řidiči do Smržic na Prostějovsku už několikátý měsíc nedostanou. Rozsáhlé opravy silnic tam značně zkomplikovaly dopravu, některé objížďky trvají desítky minut. Sami Smržičtí jsou ale spíše rádi. Dočkají se totiž po letech kompletní opravy vytíženého průtahu obcí.

Půlroční uzavírka silnice druhé třídy ve Smržicích na Prostějovsku zablokovala příjezdy do obce hned z několika stran. „Občan Smržic do Kostelce dostane, ale ti, kdo přijíždí do Kostelce odjinud, musí jet přes Prostějov, protože přes Smržice už se nedostane,“ popisuje starostka Smržic Hana Lebedová zvolená za ODS.

A podobné je to i ve směru na Prostějov nebo na Olomouc, kde zase opravují silnici v obci Kaple. To vadí především řidičům z okolí, kteří Smržicemi běžně projížděli. Jeden z nich, který se podepsal jako Martin Pokorný, proto na systém plánování uzavírek vznesl dotaz na stránkách města Prostějova.

„Pokud jsou stanoviska všech dotčených orgánů kladná, tak odbor dopravy nemá možnost takovou uzavírku zamítnout, pokud tam mají probíhat ze strany různých investorů různé práce na silnici,“ uvedla mluvčí Prostějova Jana Gáborová.

Práce na silnici ve Smržicích by měly skončit v polovině prosince.

autor: tas
Spustit audio