Sigma Olomouc se v nové sezóně vrací do první ligy. Naším cílem je střed tabulky, říká trenér

26. červenec 2017

Vyhnout se boji o záchranu a hrát o umístění ve středu tabulky, to jsou cíle fotbalistů Sigmy Olomouc v novém ročníku první ligy. Podle trenéra Václava Jílka se po roce jeho celek vrací do nejvyšší soutěže se stabilizovaným kádrem, který může konkurovat většině soupeřů.

Sigma Olomouc se vrací do první ligy podruhé během tří let. „Nerad bych potřetí spadl. Musíme jít postupně, nehrát hned o horní patro. Ale zase musíme jít do té sezóny sebevědomě a uvidíme. Věřím, že máme kvalitu na to, abychom se zachránili a hráli důstojnou roli v lize,“ tvrdí nejlepší střelec Sigmy v minulé sezóně Jakub Plšek.

Na návrat do první ligy se těší všichni hráči včetně nejzkušenějšího Aleše Škerleho, kádr olomouckého celku se od loňské sezóny příliš nezměnil. „Kluci, kteří si to vykopali v druhé lize, dostanou příležitost i v té první. Mužstvo je sehrané, příliš nových hráčů, kteří by si museli zvykat, jak hrajeme, se nedoplňuje. Myslím, že by to mohlo být naše plus,“ říká Škerle.

Trenér olomoucké Sigmy Václav Jílek nechtěl vůbec hovořit o záchraně v nejvyšší soutěži. Cílem je podle něho umístění ve středu tabulky. „Myslím, že nemáme horší mužstvo než dvě třetiny klubů v lize. Neberu samozřejmě v potaz tu horní pětku, ale podle mě jsme schopni konkurovat komukoliv. Pokud dostaneme energii hned do úvodu a budeme bodově úspěšní, tak by to mohlo zase šlapat,“ věří trenér.

Sigma Olomouc

Václav Jílek už má jasno o sestavě pro vstup do první ligy. Nejprve ale oznámí složení základní jedenáctky hráčům. Jediným otazníkem tak je zatím, kdo bude kapitánem. Hlasovat se o tom ale nebude. „Definitivní rozhodnutí padne v průběhu středy nebo čtvrtka. Bude to rozhodnutí trenéra,“ dodává Jílek.

Zda bude správné, se může potvrdit už v nejbližším prvoligovém utkání v neděli v Mladé Boleslavi.

autor: min
Spustit audio