Šternberk v ostrém provozu vyhodnocuje záznamy ze stacionárních radarů

19. duben 2015

Za dva týdny víc než stovka pokut. To je bilance šternberského dopravního odboru poté, město naistalovalo nové radary. Neukáznění řidiči přinesou šternberskému odboru dopravy zřejmě nová pracovní místa.

Neukázněné řidiče kontrolují na příjezdu od Olomouce a Moravského Berouna. Pokud řidiči nebudou dodržovat povolenou padesátku, město bude muset kvůli pokutám přijmout nové zaměstnance.

Srdce obou stacionárních radarů je na městské policii. „Tady se jednou za den stáhnou fotografie z té kamery, já jednu po druhé zkontroluji, vyhodnotím a pošlu oznámení na odbor dopravy,“ říká Helena Švubová.

Kolik řidičů ve Šternberku průměrně porušuje povolenou padesátku? „Průměrně je to kolem 120 přestupků za 24 hodin, takže se budou muset přijmout pracovníci na odbor dopravy, abychom tuto administrativní zátěž zvládli,“ vysvětluje místostarosta Michal Oborný za ČSSD.

„Provozovatel motorového vozidla obdrží výzvu k uhrazení určené částky a současně má možnost oznámit osobu, která vozidlo skutečně řídila. Pokud určenou částku zaplatí, je případ uzavřen, pokud sdělí řidiče, je s tímto zahájeno správníí řízení o přestupku,“ říká vedoucí odboru dopravy Adriana Runštuková.

V první fázi hrozí řidičům pokuta od 500 do 2000 korun. Nedostanou ani bodové ohodnocení. Pokud ale věc nechají zajít do správního řízení, čekají je sankce daleko vyšší.

autor: mot
Spustit audio