Šumperští hokejisté nebudou v létě trénovat doma. Důvodem je plánovaná oprava zimního stadionu

17. duben 2017

Koncem měsíce začne další část oprav na zimním stadionu v Šumperku. Radnice slibuje, že to nenaruší začátek hokejové sezóny. Rekonstrukce ale znemožní letní tréninky. Stejnou situaci přitom klub řešil už loni. Letos chce jeho vedení být připravené na všechno. Tréninky na jiném stadionu domlouvá už teď a chystá pro mužstvo intenzivnější přípravu.

Šumperští hokejisté mají po sezóně a šatny hráčů jsou teď prázdné. Nejspíš tak zůstanou i v době, kdy by už měli trénovat na ledě.

„Klub bude tak jako loni dojíždět denně do Uničova. Podle naplánovaných venkovních přípravných utkání si vyzkoušíme, jak jsme na tom. Až budeme vědět rozlosování, tak případně vyřešíme pořadatelství,“ říká Vladimír Velčovský, ředitel klubu.

Stejnou situaci zažili už loni. Kromě zrušení pořadatelského zápasu na poslední chvíli museli hráči trénovat na hřišti a na led jezdit do Uničova. Nesli to ale sportovně, jak tehdy řekl útočník Jan Matějka, podle kterého pomohlo klubu i město.

„Já jsem prioritně rád, že rekonstrukce zimního stadionu postupuje. Jestli se někam bude měsíc dojíždět, tak to musíme vydržet,“ dodává Velčovský s tím, že vedení klubu se proto na náhradní plány připravuje už teď.

Podle ředitele městské firmy Tomáše Pavlíčka by dělníci měli práce stihnout do konce srpna. Radnici přijdou opravy na zhruba 22 milionů korun. Ještě začátkem roku přitom vedení města předpokládalo, že vyjdou na třináct milionů.

autor: sol
Spustit audio