Tendr na stavbu dálnice D1 mezi Přerovem a Lipníkem nad Bečvou vyhrála Skanska

Nový úsek dálnice D1 mezi Přerovem a Lipníkem nad Bečvou by měla postavit společnost Skanska. Vyhrála výběrové řízení na 14kilometrový úsek. Stavba by měla stát 2,7 miliardy korun, což je o zhruba polovinu méně, než odhadovalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Společnost nabídla na silnici desetiletou záruku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní značení, práce na silnici

Dopravní značení, práce na silnici | Foto: Filip Jandourek

Podle mluvčího ŘSD Jana Rýdla teď komise rozešle rozhodnutí všem 12 uchazečům soutěže. Ti se mohou odvolat ve lhůtě 15 dní.

„Pokud nebude dokončení výběru provázet složité odvolávání neúspěšných účastníků tendru, mohlo by Ředitelství silnic a dálnic předat staveniště k zahájení stavby už v červnu letošního roku,“ dodal Rýdl.

Nabídnutá cena měla v hodnocení váhu 90 procent, zbylých deset procent připadalo na délku záruční doby. Novostavba jednoho z posledních chybějících úseků D1 je největší silniční stavbou připravovanou v posledních letech.

Zakázku na stavbu dálnice mezi Přerovem a Lipníkem vypsalo ŘSD už v roce 2012. O rok později ale původní tendr zastavil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže s tím, že Ředitelství silnic a dálnic v něm neposkytlo stavebním firmám dostatek času pro získání potřebných oprávnění, které po uchazečích požadovalo. Opětovně soutěž ŘSD vypsalo loni v létě a předpokládalo, že vyjde na zhruba pět miliard korun.

ČTK, Pavla Firbacherová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme