Teplice nad Bečvou čekají nové volby, zastupitelé se nedohodli na vedení obce

V Teplicích nad Bečvou na Přerovsku se rozjíždí další kolo předvolební kampaně. Nově zvolení zastupitelé se totiž nedohodli na vedení obce ani na společných plánech. Tři ze sedmi členů se nakonec svého mandátu vzdali, stejně jako jejich náhradníci. Obec tak čekají nové volby a provizorní hospodaření. Místním lidem se to nelíbí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lázně Teplice nad Bečvou

Lázně Teplice nad Bečvou | Foto: Josef Šmejkal

V Teplicích nad Bečvou se tak odsouvají plány, jak rozhýbat život v lázeňské vesnici. Vedení obce, kterému se prodloužilo funkční období minimálně o půl roku, bude zajišťovat jen běžný provoz. Nemá mandát na rozhodování o rozpočtu ani investicích.

Místní lidé z toho radost nemají. Například manželé Drábkovi, rodiče malých předškoláků, jsou zklamaní. Ve volbách dali hlas straně, která slibovala, kromě jiného i zlepšení fungování místní školky.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Teplicích nad Bečvou budou nové volby, zastupitelé se nedohodli na vedení obce ani plánech. Natáčela tam redaktorka Jana Zemková

„Mám dvě dvouleté děti a budu je muset vozit do školky autem do okolních vesnic, protože školka tady nefunguje tak, jak má,“ říká mladá maminka.

Zdrží se i další plány vítězů podzimních voleb, tedy lidovců a dvou sdružení nezávislých, oživit spolkovou činnost, staré tradice, investovat do osvětlení a oprav komunikací. Rozčarování neskrývají ani zástupci starší generace.

„Nesouhlasím s tím. Osobně jsem si myslel, že se vítězové stran KDU-ČSL a Teplice 2014 dohodnou. Tohle nic nepřinese, nebudou plněny volební programy, nebude se žádat o dotace, čili nepohneme se z místa,“ říká Vladislav Táborský.

Stávající starosta obce bude funkci zastávat déle, než počítal. Jeho pravomoci jsou ale okleštěné, zajišťovat bude jen o běžný provoz, jako svoz odpadu, dodávky energií, tedy to nejnutnější pro chod úřadu.

„Dneska ten starosta, místostarosta a zastupitelé pravomoci nemají. Takže půl roku bude taková mrtvá sezona. Jsme z toho tady smutní,“ dodává paní Dáša Číhalová.

Vesnici, kterou proslavily známé lázně nebo Zbrašovské aragonitové jeskyně, tak na jaře příštího roku, nejdříve v březnu, čekají nové komunální volby. Pokud se zvolení zastupitelé dohodnou, fungování obce by se naplno mohlo rozjet o měsíc později.

Jana Zemková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme