V budově olomoucké radnice vznikla místnost pro přebalení dětí

26. duben 2011

Vedení olomoucké radnice přišlo s novinkou pro maminky malých dětí. V budově úřadu na Horním náměstí nechalo upravit jednu místnost tak, aby v ní mohla být miminka přebalena a nakojena. K dispozici je tam přebalovací pult, voda a křeslo k pohodlnému nakrmení dítěte v soukromí.

Podle náměstkyně primátora Evy Machové tím magistrát vychází vstříc matkám, kterým není příjemné přebalovat či kojit své potomky venku. V chladných měsících je to potom skoro vyloučené. Prostory jsou otevřeny nejen těm, kteří si přišli na radnici vyřídit své záležitosti, ale komukoliv s malým dítětem v centru města. "Tuto místnost jsme zřídili proto, že v objektu není možnost, kde by se maminky uchýlili v případě potřeby. Jsou zde odbory, které jsou navštěvovány rodiči s dětmi a tato potřeba byla postupně avizována. Takže jsme zrekonstruovali kuchyňku ve druhém patře, která je nyní rozdělena na dvě části."

Možnost využít přebalovací místnost přímo na radnici vítá i jedna z olomouckých maminek Kristína Hricová. "Myslím si, že je to výborný nápad. Jen škoda, že místnost je ve druhém patře, že se sem musí dostávat výtahem. Domnívám se ale, že matky za to budou i přesto vděčné."

autor: sra
Spustit audio