V Hustopečích nad Bečvou vzniká nová sportovní hala. Nahradí nedostačující tělocvičnu

21. září 2017

Rokem sportovišť vyhlásilo olomoucké hejtmanství letošní rok. A to kvůli mimořádným dotacím, které se do nich v tomto období rozhodlo investovat. Novou sportovní halu už využívají v Moravském Berouně. Další se staví v Lipníku nad Bečvou, Jeseníku a za pár měsíců by měla být dokončena i v Hustopečích nad Bečvou.

„Nová sportovní hala stojí na místě bývalé tělocvičny, která byla postavená v roce 1952,“ říká ředitel základní školy v Hustopečích nad Bečvou Jaroslav Bečák. Hala je zatím celá pod lešením. Veškeré hrubé práce jsou už v tuto chvíli dokončené. „V průběhu tohoto týdne by se měla pokládat střecha a pak by měli stavebníci začít dělat vnitřky,“ dodává ředitel.

Nová hala má plochu 800 metrů čtverečních. Nechybí ani zázemí, šatny a tribuna. „Je to velká sportovní hala, která podle mě v Hustopečích chyběla. Původní tělocvična byla maximálně využívána – dopoledne pro děti, odpoledne pro kroužky a další zájemce. Byla opravdu vytížená a nestačila kapacitně, ani rozměrově,“ uvedl Bečák.

Za sportovní halu městys zaplatí 32 milionů korun. Bez dotací kraje a státu by ji ale nikdy nepostavil. „Ta stavba byla plánovaná několik let. Bohužel se nám nepodařilo získat finance z dotací, tak jsme se rozhodli zapojit vlastními finančními prostředky, a to úvěrem. Část nám dva roky po sobě poskytl Olomoucký kraj,“ říká lidovecká starostka Júlia Vozáková.

Stavbu haly dělníci zahájili letos v únoru. Po celou dobu tak děti své hodiny tělocviku absolvovali venku. „Samozřejmě netrpělivě čekáme, protože se blíží podzim. A nebude to příjemný podzim. Pokud bude deštivý, jak předpovídají, tak se budeme muset schovat,“ uzavírá ředitel školy Jaroslav Bečák.

autor: kra
Spustit audio