V Jeseníku staví nové wellness centrum. Ostatní nájemci v budově si stěžují na ruch ze stavby

13. listopad 2017

Před pár lety Jeseník plánoval postavit ve městě aquapark, z obří investice ale nakonec sešlo. Technické služby se proto rozhodly pro menší wellness centrum. Staví ho v přízemí správní budovy letního koupaliště a přijde zhruba na 25 miliónů korun. Právě v těchto dnech začali dělníci s bouráním. Čekali, že bude budova prázdná.

V místě, kde byla kdysi posilovna a fitcentrum, jsou už vybourané výlohy. Jak popisuje hlavní stavbyvedoucí Jan Škrhák, bourací práce budou ještě v následujících dnech pokračovat. Práci jim ale komplikují nájemníci.

„Náročné je, že nad námi a vedle nás jsou stále nájemci, kteří tam být neměli. Konkrétně nám to vadí v rozvodech topení, kanalizace, vody. Musíme občas ty rozvody přerušit. Časem až se budou dělat nové rozvody, tak to bude odpojené úplně. Třeba v případě kotelny, která se bude muset odstavit celá minimálně na dva měsíce,“ vysvětluje Škrhák.

Přímo nad budoucím wellness centrem je restaurace. Její provozovatel Kamil Oříšek připustil, že mu ruch vyhání zákazníky: „Je to hrozné, den co den jich ubývá. Zkusíme se domluvit s vedením technických služeb, jestli by nebylo lepší mít přes oběd zavřeno.“ Podle našich zjištění ovlivňuje stavba i další nájemce.

Na staveniště dorazil také ředitel Technických služeb města Jaroslav Ryčl, aby si se stavbyvedoucím vyjasnili situaci. „My jsme s nájemcem domluvení, že v momentě, kdy tam budete chtít pracovat, on to vyklidí, posune jinam. Není to úplně komfortní, ale oni jsou s tím seznámení, nemůžou říct, že o tom nevěděli,“ uvedl Ryčl.

Budování nového wellness centra v Jeseníku

Ani podle vedoucího provozu koupaliště Petra Baršče není nutné, aby ostatní nájemci objekt opouštěli. „Určitá omezení budou, ale bude to v řádu pár hodin,“ říká Baršč a ujišťuje, že i při několikatýdenní opravě kotelny zajistí náhradní zdroj tepla: „Máme vymyšlené náhradní řešení, takže topit se samozřejmě bude.“

Investor je ochotný jednat i o slevě z nájemného ostatním podnikatelům. O detailech rozhodne představenstvo společnosti.

autor: aja
Spustit audio